Gruszki z musem pistacjowym i sosem czekoladowym

gruszki Gruszki z musem pistacjowym i sosem czekoladowym

Składniki (4 – 5 porcji):
4-5 gruszek

Składniki mus pistacjowy :
1/2 szklanki orzechów pistacjowych
1/2 szklanki orzechów nerkowca
1/3 szklanki roztopionego oleju kokosowego (extra virgin)
2 duże łyżki syropu z agawy

Składniki na sos czekoladowy:
przepis znajdziesz tu

Przygotowanie:
1. Orzechy namocz w letniej przegotowanej wodzie przez noc. Pamiętaj o odłożeniu kilku, które wykorzystasz na posypkę.
2. Namoczone orzechy zmiksuj na jednolitą masę dodając pozostałe składniki.
3. Odłożone orzechy (nienamoczone) posiekaj nożem.
4. Gruszki umyj i przepołów. Na każdą połówkę umieść przygotowany mus, polej sosem czekoladowym i posyp posiekanymi orzechami.

Smacznego!

 

 

Może podobne wpisy Cię zainteresują?

Kliknij ikonę i podziel się ze znajomymi!

2 myśli nt. „Gruszki z musem pistacjowym i sosem czekoladowym

  1. Pingback: » Gruszki z musem pistacjowym i sosem czekoladowym"Polska-IE najbardziej politycznie – społeczno – gospodarczy portal informacyjny w Irlandii

  2. Pingback: Gruszki z musem pistacjowym i sosem czekoladowym. – Infozdrowie

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *