Mus z mango i pistacji z sosem czekoladowym

Pistacjowy mus z mango1 Mus z mango i pistacji z sosem czekoladowym


Składniki:
Mus:
1/2 szklanki pistacji
1 łyżka syropu klonowego
6 łyżek oleju kokosowego (roztopionego)
1 dojrzałe mango

Sos czekoladowy:
Przepis znajdziesz tu…

Wykonanie:
Mango obierz, pokrój na mniejsze kawałki i zmiksuj dokładnie w robocie kuchennym.

mus z mango i pistacji z sosem czekoladowym2 Mus z mango i pistacji z sosem czekoladowym
Zmiksowane mango odłóż na bok. Następnie zmiksuj orzechy pistacjowe.

mus z mango i pistacji z sosem czekoladowym1 Mus z mango i pistacji z sosem czekoladowym
Do orzechów dodaj mango oraz resztę składników i dokładnie wymieszaj miksując kilka sekund.

mus z mango i pistacji z sosem czekoladowym3 Mus z mango i pistacji z sosem czekoladowym
Mus przełóż do pojemnika i wstaw do zamrażalnika na około 60 minut. W tym czasie przygotuj sos czekoladowy (przepis znajdziesz tu). Gdy mus odpowiednio zgęstnieje wyłóż do naczynia i polej sosem czekoladowym.

Pistacjowy mus z mango z sosem czekoladowym male1 Mus z mango i pistacji z sosem czekoladowym
P.S. Osobiście lubię gdy pistacje są w formie drobnych kawałków, dlatego ich nie namaczałem wcześniej, aby zachowały swoją twardą konsystencję. Jeżeli natomiast wolisz, by mus był bardziej kremowy, to radzę namoczyć je przez noc.

Mam nadzieję, że przepis się podoba. A może spodoba się Twoim znajomym?
Przycisk do udostępnienia go na facebook`u znajdziesz poniżej.

Życzę smacznego!

Adam Graczyński

 

(Visited 1 270 times, 15 visits today)

Może podobne wpisy Cię zainteresują?

Kliknij ikonę i podziel się ze znajomymi!

4 myśli nt. „Mus z mango i pistacji z sosem czekoladowym

    1. Alex

      Pistacje niesolone mozna zawsze kupic na Allegro lub w innych sklepach internetowych np. Pistacje.pl. Polecam zrobic samemu lody pistacjowe – sa super, a nie jak w lodziarniach – z proszku i bez smaku.

      Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *