Mus truskawkowy

mus truskawkowy glowne www.naturanatalerzu.pl  Mus truskawkowy

 

Składniki:
2 szklanki orzechów nerkowca (namoczonych przez noc)
1 i 1/2 szklanki świeżych truskawek

1 łyżeczka ekstraktu waniliowego lub nasiona z połowy laski wanilii
10-12 daktyli (namoczonych przez godzinę)
2 łyżki soku z buraka (dla koloru)
Wiórki kokosowe

Wykonanie:
1. Daktyle odsącz i zmiksuj w blenderze wraz z truskawkami, sokiem z buraków i ekstraktem waniliowym.
2. Dodaj odsączone orzechy i jeszcze raz wszystko zmiksuj do momentu otrzymania gładkiej konsystencji.
3. Gotowy mus przenieś do lodówki na kilka godzin w celu odpowiedniego stężenia.
4. Całość udekoruj wiórkami kokosowymi i owocami.

mus truskawkowy drugie Mus truskawkowy

2 myśli w temacie “Mus truskawkowy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *