Składniki:
Sałatka:
1 kostka tofu
1/2 dojrzałego ananasa
5 pomidorów cherry3 garście mieszanki młodych liści sałat
Winegret:
4 dojrzałe kiwi
1 duża łyżka miodu
1 szczypta soli morskiej
1 szczypta czarnego pieprzu
3 duże łyżki surowego octu jabłkowego
1 garść świeżej bazylii
4 duże łyżki oliwy z oliwek extra virgin
Wykonanie:
Kiwi obierz i wyciśnij sok w wyciskarce wolnoobrotowej. W przypadku braku wyciskarki zmiksuj kiwi w robocie kuchennym. Następnie dodaj sól, pieprz, miód i bazylię i zmiksuj, aż bazylia będzie posiekana na drobne cząstki. Na końcu dodaj oliwę i miksuj przez kilka chwil do momentu uzyskania gęstszej konsystencji.
Tofu i ananasa pokrój na kostkę, a pomidorki na ćwiartki. Połącz z mieszanką sałat i polej przygotowanym winegretem.
Mam nadzieję, że przepis się podoba. A może spodoba się twoim znajomym?
Przycisk do udostępnienia go na facebook`u znajdziesz poniżej.
Życzę smacznego!
Adam Graczyński
masz genialne przepisy!!! jak ja się cieszę, że trafiłam na Twoją stronę 🙂 jeśli to możliwe to prosiłabym o więcej wytrawnych dań, bo nie mam kompletnie pomysłu. desery są extra!
Sałatka jest oblędnie pyszna!! W życiu lepszej nie jadłam 😀 Polecam z całego serca!!
Mam nadzieję, że poczułaś smak słońca w tej sałatce 🙂 Strasznie się cieszę, że smakowała!