Składniki (ok. 20 kulek):
1 szklanka pistacji
1 szklanka daktyli
3 duże łyżki syropu klonowego
1/2 szklanki wiórków kokosowych
1 szklanka letniej wody
Przygotowanie:
Pistacje zmiksuj w robocie kuchennym. Następnie dodaj daktyle i 2 łyżki syropu klonowego i wszystko jeszcze raz zmiksuj aby się dobrze wymieszało.
Z przygotowanej masy uformuj kulki.
W misce wymieszaj szklankę wody z łyżką syropu klonowego. Zanurzaj pojedynczo kulki, a następnie obtocz je w wiórkach kokosowych.
Tak przygotowane kulki wstaw do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie kulki są gotowe.
Smacznego!
Adam Graczyński
Pingback: Szybkie i proste kulki pistacjowo – kokosowe – "Polska-IE najbardziej politycznie – społeczno – gospodarczy portal informacyjny w Irlandii
Pingback: Szybkie i proste kulki pistacjowo – kokosowe. - Infozdrowie
Dzień dobry, chciałam zapytać czy to ma być szklankach pistacji w łupinkach czy już bez łupinek? 😀
Blog i przepisy naprawdę niesamowite!
Pozdrawiam bardzo serdecznie 🙂
Witaj!
Dziękuję za miłe słowa uznania. Pistacje powinny być już obrane i odmierzone w szklance. Pozdrawiam