Wegańskie Ciasto Wuzetka (WZ)

mus truskawkowy glowne 1600x1200 Wegańskie Ciasto Wuzetka (WZ)

Składniki:

Warstwa czekolady: 
1 1/2 szklanki zmielonych migdałów
4 łyżki stołowe kakao w proszku
4 łyżki stołowe syrop daktylowy (ilość według uznania)
1 szczypta soli himalajskiej

Krem:
2 puszki pełnotłustego mleka kokosowego (schłodzone w lodówce przez noc)
1/2 laski waniliowej (tylko nasiona) lub 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
4 łyżki stołowe syrop daktylowy (ilość według uznania)

Wykonanie:

Ciasto czekoladowe: 
1. Przełóż wszystkie składniki do miski i wymieszaj je ręcznie za pomocą łyżki. 

Krem:
1. Wyjmij mleko kokosowe z lodówki tuż przed przygotowaniem kremu. Nie potrząsaj puszkami. Otwórz je, odlej wodę i zbierz całą gęstą śmietanę  do miski ( wodę możesz wykorzystać na koktajl). 
2. Dodaj resztę składników i ubijaj je aż będą puszyste. 
3. W naczyniach ułóż warstwy ciasta i i kremu tak aby pierwszą na dnie była warstwa ciasta, a ostatnią krem waniliowy.
5. Całość posyp kakao.

Ciasto Wztka Drugie 1600x1200 Wegańskie Ciasto Wuzetka (WZ)

1 myśl w temacie “Wegańskie Ciasto Wuzetka (WZ)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *