Wegańskie Ciasto Wuzetka (WZ)

mus truskawkowy glowne 1600x1200 Wegańskie Ciasto Wuzetka (WZ)

Składniki:

Warstwa czekolady: 
1 1/2 szklanki zmielonych migdałów
4 łyżki stołowe kakao w proszku
4 łyżki stołowe syrop daktylowy (ilość według uznania)
1 szczypta soli himalajskiej

Krem:
2 puszki pełnotłustego mleka kokosowego (schłodzone w lodówce przez noc)
1/2 laski waniliowej (tylko nasiona) lub 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
4 łyżki stołowe syrop daktylowy (ilość według uznania)

Wykonanie:

Ciasto czekoladowe: 
1. Przełóż wszystkie składniki do miski i wymieszaj je ręcznie za pomocą łyżki. 

Krem:
1. Wyjmij mleko kokosowe z lodówki tuż przed przygotowaniem kremu. Nie potrząsaj puszkami. Otwórz je, odlej wodę i zbierz całą gęstą śmietanę  do miski ( wodę możesz wykorzystać na koktajl). 
2. Dodaj resztę składników i ubijaj je aż będą puszyste. 
3. W naczyniach ułóż warstwy ciasta i i kremu tak aby pierwszą na dnie była warstwa ciasta, a ostatnią krem waniliowy.
5. Całość posyp kakao.

Ciasto Wztka Drugie 1600x1200 Wegańskie Ciasto Wuzetka (WZ)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *