Wegańskie lody bananowo-borówkowe z imbirem

lody borowkowe Wegańskie lody bananowo borówkowe z imbirem

 Składniki:

2 banany,
garść borówek;
imbir (świeży lub w proszku),
2 małe łyżeczki soku z cytryny,

Przygotowanie:

Banany obierz, pokrój na małe kawałki i włóż do zamrażalnika na kilka godzin. Świeży imbir rozdrobnij w robocie kuchennym lub bardzo dokładnie posiekaj używając noża. Gdy banany będą zamrożone włóż je do robota kuchennego wraz z pozostałymi składnikami i zmiksuj na jednolitą masę. Może to potrwać minutę lub dwie. Tak przygotowane lody przechowuj w zamrażalniku.

Zamiast borówek możesz dodać innych dodatków zgodnie z upodobaniami.

Smacznego!

 

Może podobne wpisy Cię zainteresują?

Kliknij ikonę i podziel się ze znajomymi!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *