Zupa brokułowa z płatkami migdałowymi

zupa brokulowa1 Zupa brokułowa z płatkami migdałowymi

Składniki:
1 szklanka namoczonych orzechów nerkowca
1 garść namoczonych orzechów makadamia
1 mała cebula
3 ząbki czosnku
1 duża łyżka oliwy z oliwek
1 brokuł
1 mała łyżeczka gałki muszkatołowej
1 mała łyżeczka mielonego kminku
1 mała łyżeczka soli
1/2 małej łyżeczki czarnego pieprzu
3 duże łyżki soku z cytryny
1 szklanka ciepłej wody
1 garść płatków migdałowych

Przygotowanie:
1. Orzechy namocz przez noc w letniej przegotowanej wodzie,
2. Z brokuła odetnij same różyczki,
3. Wszystkie składniki (oprócz migdałów) zmiksuj w blenderze na kremową masę. Może to zająć około 1 minuty.
4. Wlej zupę do miseczki i posyp płatkami migdałowymi.

Smacznego!

Może podobne wpisy Cię zainteresują?

Kliknij ikonę i podziel się ze znajomymi!

3 myśli nt. „Zupa brokułowa z płatkami migdałowymi

  1. Pingback: Zupa brokułowa z płatkami migdałowymi. – Infozdrowie

  2. Basia

    Fantastyczne połączenie orzechów z warzywami 🙂 w wersji z orzechami włoskimi zamiast nerkowców zupka równie wyborna 😉 Pozdrawiam i proszę o więcej obiadowych propozycji…
    P.S. Cieszę się, że trafiłam na Twojego bloga 🙂

    Odpowiedz
    1. Adam Autor wpisu

      Ciesze się, że zupka przypadła do gustu. Orzechy włoskie są świetnym pomysłem! Postaram się o więcej obiadowych przepisów 🙂 Pozdrawiam!

      Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *