Jak zrobić zdrowe ciasteczka? Przepis na ciastka imbirowo-cynamonowe

ciastka imbirowo cynamonowe

Czas na ciasteczka nie musi być doświadczeniem wywołującym poczucie winy! Zamiast tego możesz przygotować zdrowe, pyszne ciasteczka w domu, wprowadzając tylko kilka prostych zmian. Te imbirowo-cynamonowe ciasteczka są właśnie takie, jeśli chcesz się poczęstować, a jednocześnie zachować zdrowie. Smakują niemal grzesznie, ale są wykonane z pełnych składników i zawierają tylko 170 kalorii każdy!

Co jest takiego złego w zwykłych ciastkach?

Jest kilka różnych rzeczy, których możemy chcieć uniknąć podczas robienia zdrowych ciasteczek.

Dlaczego imbir i cynamon są zdrowe?

Imbir i cynamon to wspaniałe przyprawy z wielu różnych powodów. Obie mają potężne właściwości przeciwzapalne, które mogą pomóc w bólu stawów i zapaleniu stawów. Oba są również świetne do łagodzenia rozstroju żołądka i poprawy trawienia.

Oba są również bogate w antyoksydanty, które są związkami zwalczającymi stres oksydacyjny, a jednocześnie zmniejszającymi stan zapalny. Jest to szczególnie ważne w dzisiejszym świecie, gdzie wszyscy jesteśmy narażeni na tak wiele toksyn, zarówno wewnętrznych, jak i zewnętrznych.

Jak zrobić te zdrowe imbirowo-cynamonowe ciasteczka

Zacznij od połączenia mąki, sody oczyszczonej, cynamonu i imbiru w misce. Za pomocą widelca lub noża do ciasta, wcinaj masło, aż powstanie krucha tekstura. Dodaj jajko, miód i ekstrakt waniliowy, mieszając aż do dokładnego połączenia. Rozwałkuj ciasto pomiędzy dwoma kawałkami papieru pergaminowego i pokrój je na około 1,5-calowe kawałki.

Lukier:

Połącz cukier puder, masło i ekstrakt waniliowy w misce za pomocą elektrycznego miksera ręcznego lub miksera stojącego. Spróbuj i dostosuj do słodkości. Umieść pokrojone ciasteczka na blasze wyłożonej papierem pergaminowym i polej je lukrem.

Więcej pomysłów na zdrowe przekąski!

Te imbirowo-cynamonowe ciasteczka to tylko jedna z opcji na zdrową przekąskę. Sprawdź niektóre z innych pomysłów!

Ostatnio na blogu:

Przepis na zupę pomidorową z bazylią, którego nigdy nie zapomnisz

Kto nie kocha zupy pomidorowej z bazylią? Jest słodka, pikantna i po prostu mniam. Jest tak wiele sposobów

Rozwiń

Zupa brokułowa to świetny pomysł na obiad

Brokuły to zaskakująco wszechstronne warzywo o tak wielu potencjalnych zastosowaniach. Nie musi po prostu p

Rozwiń

Jak zrobić wegańskie pesto - prosty, zdrowy i pożywny przepis

Pesto to niesamowita przyprawa o tak wielu zastosowaniach. Może być używany jako sos do sałatek, dip do kra

Rozwiń

Zdrowa sałatka z tofu i ananasem

Jeśli szukasz pełnowartościowej i zdrowej sałatki wegetariańskiej, to nie szukaj dalej. Ta wegańska sałatka

Rozwiń

Idealne ciasto piernikowe z orzechami

Piernik to pyszne ciasto, które smakuje niesamowicie o każdej porze roku. Istnieje wiele różnych sposobów n

Rozwiń

Mango i pistacje z sosem czekoladowym - porady

Dodatki do różnego rodzaju przekąsek są jak najbardziej mile widziane. Nie dość, że ubogacają nasze kubki s

Rozwiń