Jak zrobić babeczki marchewkowe - przepis na Twój następny przysmak

marchewkowe babeczki z kremem

Kto nie kocha słodkiego poczęstunku! Szczególnie taki, który jest świeży, zdrowy i naturalny, bez konserwantów i sztucznych barwników. Babeczki marchewkowe to idealny sposób na urozmaicenie kolejnego przyjęcia herbacianego, ponieważ nie tylko świetnie wyglądają, ale jeszcze lepiej smakują. Są bardzo łatwe do zrobienia i nie zajmują prawie w ogóle czasu. Możesz je nawet zamrozić na później, jeśli nie masz czasu, aby je natychmiast zjeść. Mamy tak wiele wspaniałych przepisów na ciasto marchewkowe. Wszyscy uwielbiają klasyczną wersję z kruszonką imbirową, kremowym lukrem i dużą ilością posiekanych orzechów włoskich.

Czego potrzebujesz do zrobienia marchewkowych babeczek

Z pewnością jest oczywiste, czego potrzebujesz, aby zrobić babeczki marchewkowe. Chociaż wymieniliśmy niektóre składniki poniżej, wymienimy je również tutaj. Mamy nadzieję, że spodoba Ci się zrobienie tych mniamowatych babeczek, a jednocześnie będziesz cieszyć się zdrową przekąską lub deserem. Będziesz potrzebować następujących składników:

Przepis krok po kroku na marchewkowe babeczki

Przepis na te pyszne babeczki jest super prosty. Musisz rozgrzać piekarnik do 190 stopni Celsjusza. Wymieszaj suche składniki w misce, a następnie dodaj mokre składniki - ubijanie ich razem zapewni, że nie będzie grudek. Kiedy wszystko zostanie wymieszane, dodaj startą marchewkę i wymieszaj ponownie. Łyżka mieszanki do foremek na muffiny i piec przez 25-30 minut. Pozwól im trochę ostygnąć, a następnie polej kremowym lukrem, posiekanymi pekanami lub orzechami włoskimi.

Poniżej zamieściliśmy również kilka dodatkowych porad i wskazówek, więc czytaj dalej, jeśli chcesz dowiedzieć się więcej.

Babeczki marchewkowe to idealny przysmak zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. Są łatwe do wykonania i nie zawierają sztucznych barwników ani konserwantów. Są również świetnym sposobem na zapoznanie dzieci z jedzeniem warzyw, ponieważ najprawdopodobniej pomyślą, że jedzą pyszną kruchą babeczkę.

Ostatnio na blogu:

Kokosowa tarta z dżemem wiśniowym - przepis

Czy wiesz, że orzechy kokosowe są najobfitszym źródłem energii pokarmowej, minerałów i witamin w lasach tro

Rozwiń

Domowa musztarda - najlepszy przepis

Musztarda to nie tylko dodatek do kanapek! To także uniwersalna przyprawa, którą można wykorzystać na tak w

Rozwiń

Przepis na najlepsze czekoladowe ciasteczka z kremem kakaowym

Jeśli szukasz najlepszego przepisu na czekoladowe ciasteczka, to trafiłeś we właściwe miejsce. Te kruche ci

Rozwiń

6 sposobów na wykorzystanie kuskusu w diecie

Kuskus jest wytwarzany z mąki pszennej i ma podobną konsystencję do makaronu. Niska zawartość tłuszczu, wys

Rozwiń

Jak zrobić ciasto czekoladowo z pomarańczą

Jeśli jesteś miłośnikiem pomarańczy i czekolady, z pewnością pokochasz ten przepis na ciasto czekoladowo-po

Rozwiń

Fakty o mleku krowim, których możesz nie znać

Prawdopodobnie słyszałeś, że mleko krowie nie jest najlepszym źródłem wapnia lub witaminy D, albo że ma duż

Rozwiń