Jak zrobić wegańskie pralinki czekoladowe - prosty przepis na sukces w kuchni

pralinki czekoladowe

Istnieje tak wiele sposobów, aby cieszyć się czekoladą. Praliny są jednym z najbardziej popularnych sposobów jedzenia czekolady, ale niestety nie są przyjazne dla wegan, ponieważ są tradycyjnie wykonane z mleka skondensowanego, które zawiera produkty zwierzęce. Na szczęście naprawdę łatwo jest zrobić praliny, które nie zawierają nabiału! Zrobienie wegańskich pralin w domu jest proste, wszystko czego potrzebujesz to doskonały przepis i wspaniałe składniki, takie jak wegańskie masło i cukier kokosowy. Zapoznaj się z naszymi prostymi propozycjami i dowiedz się, jak z łatwością zrobić pyszne praliny.

Co to jest pralina?

Pralina to rodzaj cukierka wykonanego z orzechów i karmelizowanego cukru. Podobnie jak trufle czekoladowe, praliny są zazwyczaj w kształcie kuli. Tradycyjnie, praliny są robione z migdałów i karmelizowanego cukru. Ale wiele osób lubi praliny wykonane z innymi rodzajami orzechów, suszonych owoców, czekolady lub innych składników. Praliny są często podawane jako desery lub przekąski.

Jakich składników potrzebujesz, aby zrobić wegańskie praliny?

Krok 1: Roztopić czekoladę

Zacznij od roztopienia swojej czekolady. Możesz to zrobić w mikrofalówce lub w podwójnym garnku. Jeśli używasz mikrofalówki, podgrzewaj czekoladę w 30-sekundowych odstępach, mieszając pomiędzy nimi, aż czekolada się rozpuści. Jeśli używasz podwójnego kotła, umieść miskę nad garnkiem z delikatnie gotującą się wodą. Dodaj czekoladę do miski i mieszaj, aż się rozpuści.

Krok 2: Wymieszaj swoje suche składniki

Następnie, wymieszaj w swoich suchych składnikach. Zacznij od przesiania cukru kokosowego, następnie dodaj roztopioną czekoladę i masło. Następnie dodaj wanilię, sól morską i posiekane orzechy.

Krok 3: Uformuj swoje pralinki

Teraz nadszedł czas, aby ręcznie uformować swoje praliny. To jest ta zabawna część! Weź łyżkę swojej masy, umieść ją między dłońmi i zacznij formować ją w kulkę. Kiedy już spodoba Ci się jej kształt, obtocz ją w cukrze kokosowym, kakao w proszku lub nawet w posypce!

Gratulacje! Zrobiłeś wegańskie czekoladowe pralinki!

Gratulacje! Zrobiłaś wegańskie pralinki! Teraz wystarczy, że będziesz je przechowywać w szczelnym pojemniku w chłodnym i suchym miejscu. Zachowają się przez około miesiąc, ale zaufaj nam, nie wytrzymają tak długo. Smacznego! Teraz, kiedy już wiesz jak łatwo jest zrobić pralinki, możesz się nimi cieszyć kiedy tylko chcesz. Upewnij się tylko, że używasz wegańskich składników, aby każdy mógł cieszyć się tymi słodkimi przysmakami!

Ostatnio na blogu:

Kokosowa tarta z dżemem wiśniowym - przepis

Czy wiesz, że orzechy kokosowe są najobfitszym źródłem energii pokarmowej, minerałów i witamin w lasach tro

Rozwiń

Domowa musztarda - najlepszy przepis

Musztarda to nie tylko dodatek do kanapek! To także uniwersalna przyprawa, którą można wykorzystać na tak w

Rozwiń

Przepis na najlepsze czekoladowe ciasteczka z kremem kakaowym

Jeśli szukasz najlepszego przepisu na czekoladowe ciasteczka, to trafiłeś we właściwe miejsce. Te kruche ci

Rozwiń

6 sposobów na wykorzystanie kuskusu w diecie

Kuskus jest wytwarzany z mąki pszennej i ma podobną konsystencję do makaronu. Niska zawartość tłuszczu, wys

Rozwiń

Jak zrobić ciasto czekoladowo z pomarańczą

Jeśli jesteś miłośnikiem pomarańczy i czekolady, z pewnością pokochasz ten przepis na ciasto czekoladowo-po

Rozwiń

Fakty o mleku krowim, których możesz nie znać

Prawdopodobnie słyszałeś, że mleko krowie nie jest najlepszym źródłem wapnia lub witaminy D, albo że ma duż

Rozwiń