Nie da się ukryć, że mięta i pistacja to dwa najbardziej orzeźwiające smaki, które pozwalają pokonać upał latem. Połączenie tych dwóch skutkuje kilkoma boskimi deserami, które nie tylko Cię ochłodzą, ale także pozostawią orzeźwiający posmak. Od lodów pistacjowo-miętowych do sernika pistacjowo-miętowego, istnieje wiele sposobów, w których możesz cieszyć się tym wspaniałym combo smakowym.
To tradycyjny włoski przepis na lody pistacjowe i miętowe. Możesz użyć świeżej lub suszonej bazylii, w zależności od swoich preferencji. Jeśli używasz świeżej bazylii, namocz ją w odrobinie wody przez kilka minut przed dodaniem do lodów. Zmniejszy to intensywność jej smaku i sprawi, że lody nie będą miały ciemnego odcienia zieleni, co może nie wyglądać zbyt apetycznie. Ten przepis jest łatwy do wykonania, niedrogi i zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia.
Połącz mleko skondensowane, wodę, cukier, pistacje i liście mięty w blenderze i miksuj przez około 2 minuty. Przelej masę do miski i odstaw do lodówki na około 4 godziny lub do całkowitego schłodzenia. Użyj maszynki do lodów, aby ubijać lody, a następnie przenieś je do szczelnego pojemnika nadającego się do zamrażania.
Czekolada i mięta to dwa smaki, które są bardzo łatwe do sparowania razem. Te 2-składnikowe wegańskie lody to jeden z najłatwiejszych do zrobienia deserów. Wykorzystuje ciemną czekoladę i ekstrakt miętowy. Możesz użyć dowolnego ekstraktu miętowego, który lubisz. Jeśli nie masz ekstraktu z mięty, możesz zamiast tego użyć ekstraktu z mięty pieprzowej. Jest to bardzo kremowy lód, który jest idealny do zaspokojenia wszelkich chocoholicznych zachcianek.
Przygotowanie
Połącz czekoladę, mleko skondensowane i ekstrakt z mięty w blenderze i miksuj masę, aż będzie całkowicie kremowa i nie pozostaną w niej kawałki czekolady. Przełóż masę do pojemnika i odstaw do lodówki na około 2 godziny. Użyj gałki do lodów, aby podać lody. Alternatywnie, możesz zostawić lody w zamrażarce na około 30 minut, aby stwardniały, a następnie użyć noża, aby pokroić je w plasterki.
Piernik to pyszne ciasto, które smakuje niesamowicie o każdej porze roku. Istnieje wiele różnych sposobów n
RozwińSyrop z daktyli to uniwersalny produkt, który można wykorzystać w wielu pysznych i zdrowych potrawach. Syrop z
RozwińEnzymy trawienne są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu i są kluczowym elementem w procesie tra
RozwińKto nie kocha zupy pomidorowej z bazylią? Jest słodka, pikantna i po prostu mniam. Jest tak wiele sposobów
RozwińBrokuły to zaskakująco wszechstronne warzywo o tak wielu potencjalnych zastosowaniach. Nie musi po prostu p
RozwińPesto to niesamowita przyprawa o tak wielu zastosowaniach. Może być używany jako sos do sałatek, dip do kra
Rozwiń