Przepis na lody pistacjowo-miętowe, aby pokonać letnie upały

lody pistacjowo miętowe

Nie da się ukryć, że mięta i pistacja to dwa najbardziej orzeźwiające smaki, które pozwalają pokonać upał latem. Połączenie tych dwóch skutkuje kilkoma boskimi deserami, które nie tylko Cię ochłodzą, ale także pozostawią orzeźwiający posmak. Od lodów pistacjowo-miętowych do sernika pistacjowo-miętowego, istnieje wiele sposobów, w których możesz cieszyć się tym wspaniałym combo smakowym.

Lody pistacjowe i miętowe z bazylią

To tradycyjny włoski przepis na lody pistacjowe i miętowe. Możesz użyć świeżej lub suszonej bazylii, w zależności od swoich preferencji. Jeśli używasz świeżej bazylii, namocz ją w odrobinie wody przez kilka minut przed dodaniem do lodów. Zmniejszy to intensywność jej smaku i sprawi, że lody nie będą miały ciemnego odcienia zieleni, co może nie wyglądać zbyt apetycznie. Ten przepis jest łatwy do wykonania, niedrogi i zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia.

Połącz mleko skondensowane, wodę, cukier, pistacje i liście mięty w blenderze i miksuj przez około 2 minuty. Przelej masę do miski i odstaw do lodówki na około 4 godziny lub do całkowitego schłodzenia. Użyj maszynki do lodów, aby ubijać lody, a następnie przenieś je do szczelnego pojemnika nadającego się do zamrażania.

2-składnikowe wegańskie lody miętowe choco

Czekolada i mięta to dwa smaki, które są bardzo łatwe do sparowania razem. Te 2-składnikowe wegańskie lody to jeden z najłatwiejszych do zrobienia deserów. Wykorzystuje ciemną czekoladę i ekstrakt miętowy. Możesz użyć dowolnego ekstraktu miętowego, który lubisz. Jeśli nie masz ekstraktu z mięty, możesz zamiast tego użyć ekstraktu z mięty pieprzowej. Jest to bardzo kremowy lód, który jest idealny do zaspokojenia wszelkich chocoholicznych zachcianek.

Przygotowanie

Połącz czekoladę, mleko skondensowane i ekstrakt z mięty w blenderze i miksuj masę, aż będzie całkowicie kremowa i nie pozostaną w niej kawałki czekolady. Przełóż masę do pojemnika i odstaw do lodówki na około 2 godziny. Użyj gałki do lodów, aby podać lody. Alternatywnie, możesz zostawić lody w zamrażarce na około 30 minut, aby stwardniały, a następnie użyć noża, aby pokroić je w plasterki.

Ostatnio na blogu:

Kokosowa tarta z dżemem wiśniowym - przepis

Czy wiesz, że orzechy kokosowe są najobfitszym źródłem energii pokarmowej, minerałów i witamin w lasach tro

Rozwiń

Domowa musztarda - najlepszy przepis

Musztarda to nie tylko dodatek do kanapek! To także uniwersalna przyprawa, którą można wykorzystać na tak w

Rozwiń

Przepis na najlepsze czekoladowe ciasteczka z kremem kakaowym

Jeśli szukasz najlepszego przepisu na czekoladowe ciasteczka, to trafiłeś we właściwe miejsce. Te kruche ci

Rozwiń

6 sposobów na wykorzystanie kuskusu w diecie

Kuskus jest wytwarzany z mąki pszennej i ma podobną konsystencję do makaronu. Niska zawartość tłuszczu, wys

Rozwiń

Jak zrobić ciasto czekoladowo z pomarańczą

Jeśli jesteś miłośnikiem pomarańczy i czekolady, z pewnością pokochasz ten przepis na ciasto czekoladowo-po

Rozwiń

Fakty o mleku krowim, których możesz nie znać

Prawdopodobnie słyszałeś, że mleko krowie nie jest najlepszym źródłem wapnia lub witaminy D, albo że ma duż

Rozwiń