Zupa brokułowa to świetny pomysł na obiad

zupa brokułowa

Brokuły to zaskakująco wszechstronne warzywo o tak wielu potencjalnych zastosowaniach. Nie musi po prostu pojawić się z boku twojego głównego dania jako niezachęcająca kupka floretów. Zamiast tego, możesz wykorzystać brokuły na wiele sposobów, aby zainspirować swoje kubki smakowe i utrzymać zdrową dietę.

Dlaczego powinieneś jeść więcej brokułów?

Brokuły to pożywne i pyszne jedzenie, które powinno być spożywane częściej. Ten warzywniak jest niskokaloryczny, ale ma dużo składników odżywczych. Zawiera duże ilości witaminy K i C, błonnika i białka. Jest również dobrym źródłem żelaza, potasu i wapnia. Są to ważne składniki odżywcze, które utrzymują Cię w zdrowiu. Jedzenie większej ilości brokułów może pomóc w zapobieganiu niektórym chorobom. Może obniżyć ryzyko chorób serca, cukrzycy typu 2 i niektórych rodzajów raka. Jedzenie brokułów sprawi również, że będziesz wyglądać zdrowo, ponieważ zapobiega zmarszczkom i sprawia, że Twoja skóra nabiera blasku. Jest to bogata w składniki odżywcze zdrowa żywność, którą należy jeść regularnie.

Korzyści z jedzenia większej ilości brokułów

Jak zrobić zupę brokułową?

Zupa brokułowa to lekkie, a zarazem sycące danie. Doskonale nadaje się na zimny jesienny dzień lub gdy szukasz lżejszego posiłku. Jest pełna smaku i pozostawi cię w poczuciu zadowolenia. Ten przepis ma tylko niewielką ilość kalorii i jest wegetariański. Ja także robi wielkiego startera lub przystawkę jeżeli ty słuzyć gości lub właśnie chcesz coś lekkiego dostawać twój dzień daleko dobry początek. Możesz podać zupę brokułową z kromką chleba lub małą sałatką, aby uzupełnić swój posiłek. Ta zupa jest łatwa do wykonania i zajmie Ci tylko kilka minut. Po prostu dodaj wszystkie składniki w dużym garnku i doprowadź do wrzenia, a następnie gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut lub aż brokuły osiągną pożądaną konsystencję.

Wariacje na temat tego przepisu

Możesz dodać do zupy fasolę sojową lub edamame. Po prostu dodaj je po dodaniu brokułów i gotuj, aż będą miękkie. Inną łatwą odmianą jest dodanie sera cheddar. Dodaj garść sera cheddar, gdy zupa jest już gotowa i pozwól mu się rozpuścić w zupie. Jest to prosty sposób na dodanie smaku do zupy.

Ostatnio na blogu:

Kokosowa tarta z dżemem wiśniowym - przepis

Czy wiesz, że orzechy kokosowe są najobfitszym źródłem energii pokarmowej, minerałów i witamin w lasach tro

Rozwiń

Domowa musztarda - najlepszy przepis

Musztarda to nie tylko dodatek do kanapek! To także uniwersalna przyprawa, którą można wykorzystać na tak w

Rozwiń

Przepis na najlepsze czekoladowe ciasteczka z kremem kakaowym

Jeśli szukasz najlepszego przepisu na czekoladowe ciasteczka, to trafiłeś we właściwe miejsce. Te kruche ci

Rozwiń

6 sposobów na wykorzystanie kuskusu w diecie

Kuskus jest wytwarzany z mąki pszennej i ma podobną konsystencję do makaronu. Niska zawartość tłuszczu, wys

Rozwiń

Jak zrobić ciasto czekoladowo z pomarańczą

Jeśli jesteś miłośnikiem pomarańczy i czekolady, z pewnością pokochasz ten przepis na ciasto czekoladowo-po

Rozwiń

Fakty o mleku krowim, których możesz nie znać

Prawdopodobnie słyszałeś, że mleko krowie nie jest najlepszym źródłem wapnia lub witaminy D, albo że ma duż

Rozwiń