Brokuły to zaskakująco wszechstronne warzywo o tak wielu potencjalnych zastosowaniach. Nie musi po prostu pojawić się z boku twojego głównego dania jako niezachęcająca kupka floretów. Zamiast tego, możesz wykorzystać brokuły na wiele sposobów, aby zainspirować swoje kubki smakowe i utrzymać zdrową dietę.
Brokuły to pożywne i pyszne jedzenie, które powinno być spożywane częściej. Ten warzywniak jest niskokaloryczny, ale ma dużo składników odżywczych. Zawiera duże ilości witaminy K i C, błonnika i białka. Jest również dobrym źródłem żelaza, potasu i wapnia. Są to ważne składniki odżywcze, które utrzymują Cię w zdrowiu. Jedzenie większej ilości brokułów może pomóc w zapobieganiu niektórym chorobom. Może obniżyć ryzyko chorób serca, cukrzycy typu 2 i niektórych rodzajów raka. Jedzenie brokułów sprawi również, że będziesz wyglądać zdrowo, ponieważ zapobiega zmarszczkom i sprawia, że Twoja skóra nabiera blasku. Jest to bogata w składniki odżywcze zdrowa żywność, którą należy jeść regularnie.
Zupa brokułowa to lekkie, a zarazem sycące danie. Doskonale nadaje się na zimny jesienny dzień lub gdy szukasz lżejszego posiłku. Jest pełna smaku i pozostawi cię w poczuciu zadowolenia. Ten przepis ma tylko niewielką ilość kalorii i jest wegetariański. Ja także robi wielkiego startera lub przystawkę jeżeli ty słuzyć gości lub właśnie chcesz coś lekkiego dostawać twój dzień daleko dobry początek. Możesz podać zupę brokułową z kromką chleba lub małą sałatką, aby uzupełnić swój posiłek. Ta zupa jest łatwa do wykonania i zajmie Ci tylko kilka minut. Po prostu dodaj wszystkie składniki w dużym garnku i doprowadź do wrzenia, a następnie gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut lub aż brokuły osiągną pożądaną konsystencję.
Możesz dodać do zupy fasolę sojową lub edamame. Po prostu dodaj je po dodaniu brokułów i gotuj, aż będą miękkie. Inną łatwą odmianą jest dodanie sera cheddar. Dodaj garść sera cheddar, gdy zupa jest już gotowa i pozwól mu się rozpuścić w zupie. Jest to prosty sposób na dodanie smaku do zupy.
Czy wiesz, że orzechy kokosowe są najobfitszym źródłem energii pokarmowej, minerałów i witamin w lasach tro
RozwińMusztarda to nie tylko dodatek do kanapek! To także uniwersalna przyprawa, którą można wykorzystać na tak w
RozwińJeśli szukasz najlepszego przepisu na czekoladowe ciasteczka, to trafiłeś we właściwe miejsce. Te kruche ci
RozwińKuskus jest wytwarzany z mąki pszennej i ma podobną konsystencję do makaronu. Niska zawartość tłuszczu, wys
RozwińJeśli jesteś miłośnikiem pomarańczy i czekolady, z pewnością pokochasz ten przepis na ciasto czekoladowo-po
RozwińPrawdopodobnie słyszałeś, że mleko krowie nie jest najlepszym źródłem wapnia lub witaminy D, albo że ma duż
Rozwiń